VINCI
Lystra 2014
"Inspired by the classic stage light form factor,  an all Led spotlight”

The biggest challenge with high efficiency LED is heat.

But not in the direction you initially would expect.You have to be traditional in some ways, but to think completely different in others.

That is exactly what we did in creating Vinci.

Professionella LED Spotlights. Kreativ design skapar unik prestanda. Vinci är en helt ny generation av spotlights. När kvaliteten och effekten på LED nu har kommit så pass långt att den kan användas i de mer krävande sammanhangen som butiksbelysning, så har vi valt att utveckla och designa en serie spotlights som är klassisk i sitt uttryck, kompromisslös i sin design, har enastående kvaliteter för att distribuera det omvända flödet av värme som karaktäriserar högeffekts LED.
”Samtidigt som uttrycket i Vinci är klassiskt, säger designer Jesper Ståhl, så är genomförandet fullt av innovation och personlighet. Gjuten aluminium med dolda kablar och sammankopplingar, och med kylflänsar som står i optimal position oberoende av reflektorns vinkel. Subtilt spända ytor och former möter distinkta hörn och vinklar.”

Utgångspunkten i projektet var att skapa en flexibel lösning. Att så sent som möjligt utrusta armaturen med den just då mest aktuella och passande elektroniken och LED-chipet. Samt att skapa en passiv kylning som ej kräver rörliga delar och som i sig är helt tyst. Den unika lösningen av kylflänsarna skapar inte bara en enastående prestanda för att möjliggöra sina höga effekter, utan ger även armaturen dess personlighet. Vinci är ett utmärkt exempel på design där form och funktionalitet är en och samma sak.