FORMA
Rörets 2014
"Torkstativet Forma innehåller för branschen helt nya detaljlösningar och förbättrad funktionalitet, allt i ambitionen att förenkla och skapa tillfredsställelse i vardagen"

Torkstativet som fälls ihop på nytt sätt. Design som bryr sig om detaljerna. Som designer gillar jag att skapa produkter som används, utmaningen i ett behov och produkter som har ett tydligt syfte. Så när Rörets kontaktade mig med frågan och behovet om att skapa en ny generation av torkstativ för kläder, så blev jag genast nyfiken att utforska möjligheter och begränsningar, att se hur vi skulle kunna ta oss an en så pass till synes ordinär produkt som ett fällbart torkstativ. Resultatet är Forma - ett torkstativ som fälls upp och ihop på ett helt nytt sätt för en stabilare konstruktion och helhetskänsla. Vi har utvärderat höjder, proportioner och ergonomi för att skapa en produkt som är bra både uppfälld och ihopfälld. Med en fokus på detaljer såsom dess leder, mekanism och även diameter på trådarna - eller nu rören - för att minska torktiden. Benkonstruktionen och fötterna har friktionskapande gummi, vilken ger möjligheten att placera torkstativet i badkaret utan att orsaka repor. Forma har dimensioner, proportioner och rörbockar som skapar en harmoni. En glädje i vardagen.

”Torkstativet Forma innehåller för branschen helt nya detaljlösningar och förbättrad funktionalitet, allt i ambitionen att förenkla och skapa tillfredsställelse i vardagen, konstaterar designer Jesper Ståhl. En omsorg om detaljerna i ett annars ganska anonymt produktområde.”