TILT
Mavis 2013
"Six Degrees.That is one second of a minute.Subtly visible, but unmistakably there.
In this second, I see a range of playful furniture.Compact and efficient storage.But with a twist, or actually, a tilt."

Kompakt förvaring och skrivbord. Sex graders lutning skapar karaktär. Som namnet Tilt antyder, så är idén bakom förvarings-serien och det lilla skrivbordet, en berättelse om att något har en lätt lutning. Närmare bestämt sex grader medsols. Lika mycket som två sekunder av en minut på den analoga klocktavlan. Vinkeln är stor nog att kännas medveten, men liten nog att bli praktisk. Projektet som började med att skapa ett kompakt sidobord med lucka för att lägga undan sin bärbara dator i, växte snabbt till att även bli en förvaring för hallen med avlastning och möjlighet till laddning för familjens mobiltelefoner och digitala enheter. Eller Tilt Lounge för vardagsrummet och den ofta platta TV:n. Eller som det lilla sängbordet med förvaring, skapat för moderna behov av att hantera digitala enheter, men enkelt och flexibelt nog att inte bli utdaterat av ny teknik. Öppen och stängd förvaring att användas dagligen, kvalitet som håller länge. Stomme och luckor i vitt, träfanér i ask och detaljer i mässing - detaljer att glädjas över och produkter som kan åldras med värdighet.


”Skrivbordet och förvaringen Tilt ger personlighet till den annars ofta så anonyma förvaringen. Den genomgående lutande linjen eller delningen på sina sex grader ger produkterna sin spänst. Kompakt i sina format, skapade för att ge en plats för dina digitala enheter i hemmet, säger designer Jesper Ståhl.”