BOUQUET
KA Söner
2016
“Just like a bouquet of roses"

Inspirationen till Bouquet kommer från en bukett med rosor, och likt en bukett möts de i en knut i mitten, för att därifrån med sina raka runda ben skapa sin infästning mot bordsskivan respektive sina givna positioner utmed golvet

Projekt Bouquet kommer utifrån önskan att skapa en serie bord med en benbock av trä som är poetisk i sitt uttryck samtidigt praktisk för att sitta vid och möblera runt. Inspirationen kom från en bukett med rosor, och likt en bukett möts de i en knut i mitten, för att därifrån med sina raka runda ben skapa sin infästning mot bordsskivan respektive sina givna positioner utmed golvet för att skapa ett stabilt resultat. I det runda utförandet av bordet får benen en roterande rörelse runt sitt centrum som nästan skapar en visuell känsla av rörelse och vridning. Praktiskt och poetiskt. Emotionellt som en bukett rosor. 

Bords-serien Bouquet passar med sina generösa mått på bords-skivor, poetiska ben-design, och flexibla stolsplacering, utmärkt som såväl matbord som konferensbord. Bouquet skapar en stark karaktär i många miljöer, i hemmet såväl som i det offentliga rummet, exemplevis i den moderna restaurangen eller som arbetsbordet i det kreativa arbetsrummet. Det naturliga träets karaktär bidrar till en varm känsla och med sin lekfulla design ett modernt skandinaviskt uttryck. 
Bouquet är bordet som fångar den skandinaviska traditionen av gott hantverk, kärlek till träet, och ambitionen att skapa den praktiska möbeln gjord för att användas. Bordserien Bouquet löser utmaningen hur man får plats många runt ett bord, genom sin kreativa utformning av bordsbocken, att med runda raka träben och en central knut, skapa geometrin som erbjuder benutrymme och samtidigt stabilitet. En av bordets unikitet är dess starka och tydliga berättelse om dess inspiration. Buketten med rosor.